You have reached the website

GO BACK TO INTRODUCTION "LIFECYCLE"

Szakértői rész

Ha többet szeretnél megtudni arról, hogy mit teszünk a
felelős kávéelőállításért és a környezetre gyakorolt
hatások csökkentéséért, nézd át az itt összegyűjtött
vállalati jelentéseket. Ezekből az anyagokból
együttműködő partnereinkről is többet megtudhatsz.

Letöltések

 

Hivatkozások

A NESTLÉ KÖRNYEZETKEZELÉSI RENDSZERE (NEMS)

A Nestlé Környezetkezelési rendszere (NEMS) teljes mértékben megfelel az ISO 14001:2004 nemzetközi szabvánnyal, és 1995 óta alkalmazzuk azt a vállalat minden területén. Részletesen leírja, hogy a telephelyeinken hogyan felelünk meg a környezetvédelmi jogszabályoknak és a Nestlé környezeti fenntarthatósági politikájának annak érdekében, hogy csökkentsük működésünk környezetre gyakorolt hatásait.

NESTLÉ FELELŐS BESZERZÉS

A Nestlé felelős beszerzésének célja annak biztosítása, hogy szállítóink ugyanazokat az alapelveket és értékeket kövessék, mint mi magunk. Így fogyasztóink bízhatnak az összetevők és alapanyagok beszerzési forrásaiban is.

4C (4c-coffeeassociation.org)

A Kávé Közösség Közös Kódexe Egyesület (4C) célja, hogy tagjait környezeti és társadalmi szempontból egyaránt felelős üzleti gyakorlatra ösztönözze. A 4C közösség szakértői tanácsadással, eszközökkel és támogatással segíti tagjait a felelős kávétermesztésben, többek között egy technikai segítséget nyújtó csoport és független tanúsítási eljárás révén.

ESŐERDŐ SZÖVETSÉG (rainforest-alliance.org)

Az Esőerdő Szövetség egy nemzetközi non-profit civil szervezet, amely célja a biodiverzitás megőrzése és a fenntartható élőhelyek biztosítása a földhasználat, az üzleti gyakorlatok és a fogyasztói viselkedés átformálása révén.

NESCAFÉ TERV (nescafe.com/sustainability_en_com.axcms)

A Nestlé munkatársai hisznek abban, hogy egy hosszú távon sikeres vállalat a részvényesei és a társadalom egésze számára is értéket kell, hogy teremtsen. Mi ezt Közös Értékteremtésnek hívjuk (CSV). A CSV előfeltétele, hogy ne csak a vonatkozó jogszabályi követelményeknek és a Nestlé Vállalati Üzleti Elveknek feleljünk meg, de arról is gondoskodjunk, hogy a fenntartható fejlődés alapelvét minden tevékenységünknél, márkánknál és termékünknél érvényesítsük.

NEMZETKÖZI KÁVÉSZERVEZET (ICO) (www.ico.org)

A Nemzetközi Kávészervezet (ICO) a kávészektorban működő legfontosabb kormányközi szervezet, amelyben az exportőr és importőr országok kormányai egyaránt részt vesznek, hogy nemzetközi együttműködés keretében, közösen küzdjenek meg a világ kávészektorát érintő kihívásokkal.

WEEE (ec.europa.eu/environment/waste/weee)

A 2006-ban minden EU tagállam által elfogadott, az elektromos és elektronikus hulladékok (WEEE) kezeléséről szóló európai irányelv a hangsúlyt a gyártók felelősségére helyezi, és kötelezővé teszi számukra saját költségükön a WEEE (e-hulladék) összegyűjtését és kezelését, csökkentve ezzel a végső hulladéklerakókba pl. szemétlerakókba vagy szemétégetőkbe kerülő mennyiséget.